dé vakschilder voor Zwolle - Deventer en omgeving

Naast het uitvoeren van standaard onderhoud en nieuw schilderwerk, hebben we ook veel ervaring opgedaan in het renoveren en restaureren van oude woningen en (monumentale) gebouwen.


Bij oude panden zijn weersinvloeden de grote vijand en met name voor het vaak in grote hoeveelheden aanwezige houtwerk. Vocht is hierbij de grote veroorzaker van houtrot. Het begint binnenin het hout en verspreidt zich van binnen naar buiten. Wij controleren al het houtwerk uitvoerig en repareren slechte plekken zorgvuldig. Eerst worden alle slechte delen volledig weggehaald om deze vervolgens op te vullen met een speciale epoxyplamuur. Deze plamuur blijft licht elastisch, zodat het kan meebewegen met de natuurlijke werking van het hout.


Bij grote aangetaste delen gaan we over tot deelvervangingen met nieuw hout.


Ook controleren we al uw beglazingskit en vervangen dit direct bij slechte staat of twijfel, want juist langs de beglazing kan vocht diep in het hout doordringen en flinke schade aanrichten.

 

Voordat we daadwerkelijk gaan schilderen schuren wij al het houtwerk uitvoerig en kitten aansluitingen goed af. Vervolgens brengen wij meerdere lagen lak aan om tot een spiegelglad eindresultaat te komen. Een eindresultaat dat zorgt voor jarenlange bescherming van uw kostbare bezit.

 

 

Renovatie